ZAJEČARSKO PREDSTAVLJA NOVO PŠENIČNO PIVO U SRBIJI!

0

Osluškujući potrebe pravih ljubitelja piva, nakon temeljnog istraživanja i korišćenja najsavremenijih tehnika proizvodnje, Zaječarsko je lansiralo novo pšenično pivo na domaćem tržištu!

Zaječarsko Pšenično se pravi na tradicionalan način, uz korišćenje pšeničnog i ječmenog slada, svežeg hmelja i vrhunskog kvasca koji ostavlja lagani, voćni, gotovo tropski ukus.

Pšenično pivo, sve popularnije na našim prostorima, ima tri karakteristike koje ga razlikuju od standarnog svetlog lagera. Veliki udeo ječmenog slada je zamenjen pšenicom koja sadrži više proteina, dajući penušavo i mutno pivo blažeg ukusa. Pri proizvodnji se koristi kvasac gornjeg vrenja, koji sintetizuje aromatične spojeve, a koji se ne nalaze u standardnom svetlom pivu. Takođe, pšenična piva se ne bistre, pa ostaju mutna.

Za Zaječarsko Pšenično je karakterična gusta, ali ujedno i kremasta pena, koja dugo ostaje u čaši, čuvajući punoću ukusa, dok prepoznatljivu mutnoću pravog pšeničnog piva daje kvasac koji ostaje nefiltriran.

Zaječarsko Pšenično pivo sa sobom nosi i specijalan ritual točenja. Idealno je da se toči pod uglom od 45 stepeni, polako i postepeno u visoku čašu, usku pri dnu i proširenu na vrhu. Poželjno je da čaša bude ohlađena, jer topla ubrzava oslobađanje ugljen dioksida, zbog čega pivo brže izvetri. Kad u boci ostane četvrtina sadržaja, treba prestati sa sipanjem, blago zavrteti bocu, tako da se nataloženi kvasac odvoji od dna, a onda sipati ostatak. Na ovaj način u čaši se dobija bogata kremasta pena i sav sadržaj pivskog kvasca.
Nova ambalaža prati dosadašnju tradiciju Zaječarskog piva i usklađena je sa prepoznatljivim izgledom postojećeg portfolija. Kao što Zaječarsko za recepturu uzima najbolje od prirode, tako su i dizajn etikete, tonovi boja i grafički motivi, inspirisani prirodom. Zlatna boja dragocenih žitnica, u kombinaciji sa svetloplavom bojom neba, predstavlja pravo osveženje za oči, a punoća piva pravo uživanje za svačiji ukus. Zbog svoje karakteristične lakoće ukusa, Zaječarsko pšenično predstavlja pravo osveženje tokom letnjih meseci, dok ga njegova aroma čini idealnim izborom tokom cele godine.

Zaječarsko Pšenično pivo sa sobom nosi i specijalan ritual točenja. Idealno je da se toči pod uglom od 45 stepeni, polako i postepeno u visoku čašu, usku pri dnu i proširenu na vrhu. Zaječarsko Pšenično može da se nabavi širom Srbije, u povratnoj staklenoj ambalaži od 0.5l, nepovratnoj boci od 0.33l i limenci od 0.5l, a u ponudi je i točeno pivo.

O brendu Zaječarsko pivo
Zaječarsko pivo je brend sa dugom tradicijom i nasleđem, a vrhunski kvalitet koji ga decenijama odlikuje stvorio je od njega brend koji predstavlja ponos regiona. Zaječarsko pivo je simbol timočkog regiona i istočne Srbije, a dobra receptura i reputacija doprineli su da izađe van regionalnih granica. Svojom prepoznatljivom crvenom etiketom, retro bocom i nadasve jedinstvenim ukusom, Zaječarsko pivo je osvojilo potrošače širom Srbije, a u zemljama regiona sve više mu poklanjaju svoje poverenje.

O kompaniji HEINEKEN
HEINEKEN je najrasprostranjeniji proizvođač piva na svetu i ima vodeću ulogu u razvoju i marketingu premium pivskih brendova i cidera. Više od 250 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i posebnih vrsta piva i cidera, predvođenih Heineken® brendom, čine snažan portfolio kompanije. Posvećeni smo inovacijama, dugoročnim investicijama u naše brendove, dobro organizovanoj prodajnoj egzekuciji i fokusirani na efikasno upravljanje troškovima. Kroz program „Stvaramo bolji svet“, održivost čini sastavni deo poslovanja i pruža dodatnu vrednost za sve naše stejkholdere. HEINEKEN ima stabilnu i dobro izbalansiranu geografsku rasprostranjenost i zauzima liderske pozicije, kako na razvijenim tržištima, tako i na tržištima u razvoju. Broj zaposlenih iznosi 73.000, a kompanija posluje u 167 pivara, sladara i drugih proizvodnih pogona u više od 70 zemalja. U Srbiji, kompanija HEINEKEN Srbija predstavlja proizvođača piva koji aktivno posluje u dve pivare, Zaječaru i Novom Sadu. Portfolio brendova čine: Heineken, Heineken 0.0, Amstel Premium Pilsener, Kapuziner, Krušovice, Sol, Strongbow, Zaječarsko, Zaječarsko Crno, Zaječarsko Pšenično, Laško, PilsPlus i Master pivo.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

9 − 2 =