Ubici male Anđele iz Vratarnice pravosnažno 40 godina zatvora!

0

Apelacioni sud u Nišu odbacio je žalbu odbrane Vladice Rajkovića (29) iz sela Vratarnica, i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je on osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović i ubistva komšinice Dragane Stankovič (47).

Podsetimo, odbrana Rajkovića uložila je žalbu jer je smatrala da je on u trenutku zločina nad malom Anđelinom bio u stanju teškog pijanstva, pa mu je uračunljivost bila bitno umanjena. Advokati su tvrdili i da je krv ubice iz Vratarnice na analizu uzeta gotovo 14 sati od silovanja i ubistva, te da je zbog tog navodno ‘’bio pripit dok je, zapravo, bio u stanju teškog pijanstva”.

Apelacioni sud u Nišu je, na osnovu izvedenih dokaza, ustanovio da nema elemenata za poništenje presude i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru, čime je ona postala pravosnažna.

Veće, kojem je predsedavao sudija Ivan Bogdanović, Rajkovića je osudilo na 40 godina robije zbog teškog ubistva male Anđeline. Za silovanje deteta optuženi je osuđen na dodatnih 15 godina i isto toliko za ubistvo Dragane Stanković, koju je ubio čekićem. Rajković je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

three + thirteen =