Saopštenje za javnost (povodom inicijative predstavnika medija za raspisivanje konkursa u oblasti „Javnog informisanja grada Zaječara“)

0

Poštovane kolege Suzana, Novice, Saša, Vlado, Gorane, Zorane, 

želim da vam se zahvalim što ste me se setili i pozvali na današnji sastanak. Zbog poslovnih obaveza bila sam sprečena da dođem pa želim da vas na ovaj način kao kolege ispostujem.

Živimo i radimo u teškim vremenima i uvek sam se trudila da imam sluha za najrazličitije poslovne odluke svakog od vas, sa razumevanjem i bez osudjivanja.

Što se tiče stavljanja mog potpisa na dokument koji želite da pošaljete gradonačelniku Zaječara, odmah ću vam reći da ga neću potpisati. Za to postoji samo jedan razlog.

U borbi u ostvarivanju novinarskih prava i sloboda svoj potpis neću nikada staviti pored potpisa bilo koga ko za mene nije novinar. U ovom, našem konkretnom slučaju, reč je o potpisu Dušana Vojvodić (Zamedia).

Posao kojim se oni bave mogu nazvati raznim imenima ali novinarskim – ne. Takođe, njega lično kao i njegovu suprugu Anu Vojvodić, direkotrku Zamedia doo, ne doživljavam kao kolege, tj novinare. To ne mogu, ne želim  i nikada neću sve dok sebe i svakog od vas budem nazivala novinarima. To je moj lični stav.

Biti novinar ne znači samo poznavati veštinu pisanja vesti, izveštaja, reportaža itd. Biti novinar je mnogo više od toga. To je izuzetno odgovoran i častan posao za koji morate imati izgradjene jasne moralne, društvene i socijalne norme.

Bavljenje pollitikanstvom, obmanjivanjem javnosti, proizvodnjom afera, spinovanjem i ostalim oblicima manipulacije javnim mnjenjem pravi novinari se ne bave, je su svesni dalekosežnih posledica ovakvog ponašanja na našu budućnost i na drustvo u celini.

Hvala jos jednom na pozivu i sigurna sam da ćemo nastaviti da sarađujemo kao i do sada, bar što se mene tiče.

Sonja Kamenković,

novinarka i direktorka Luckystar media

 

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

nine + 1 =