Prodžeti otvara fabriku u Knjaževcu

0

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i Romano Rosi, vlasnik i i direktor italijanske kompanije za proizvodnju obuće “Prodžeti“potpisali su ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni u Knjaževcu na kojem će biti izgrađena nova fabrika, a što će ujedno biti i prva grinfild investicija posle 30 godina u ovom gradu.

“Ovaj projekat započeli smo pre nekoliko meseci. Preuzeli smo stotinak radnika koji su radili za nas u “Serbini“ u Knjaževcu. Razvoj će dalje zavisiti od saradnje sa budućim klijentima. Poptpisivanjem ovog ugovora sa opštinom Knjaževac obavezali smo se da će u naredna 24 meseca, a moguće i ranije, biti izgrađena nova fabrika ali i da će se posao širiti. Za sada ne dobijamo subvencije države Srbije, ali im se, naravno, nadamo. To bi nam zaita puno pomoglo,“ izjavio je gospodin Rosi.

“Opština Knjaževac je prodala deo zemljišta u industrijskoj zoni na kojem će biti izgrađena fabrika za proizvodnju obuće. Firma “Prodžeti“ već ima tri fabrike u Srbiji i zapošljava ozbiljan broj radnika. Dolazak ovakvog investitora u našu opštinu je više nego značajan, naročito ako se ima u vidu da je Knjaževac poznat po obućarstvu i kvalitetnim radnicima,“ rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Kompanija “Prodžeti“ ima tri fabrike u Srbiji u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Godišnje proizvodi blizu dva miliona pari i najveći je srpski izvoznik obuće.Progetti“ ima oko 1.000 zaposlenih u svojim pogonima, te da sarađuje sa oko 20 kooperanata od Vranja do Subotice, u kojima radi još 1.500 ljudi, što znači da ova kompanija  u Srbiji zapošljava 2.500 ljudi.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

five × 3 =