Počelo saslušanje Saše Mirkovića

0

U Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru u toku je saslušanje bivšeg predsednika skupštine Zaječar, Saše Mirkovića i njegove nekadašnje saradnice Milene Trajković. Njih dvoje se sumnjiče da su oštetili budžet tog grada za skoro 14 miliona dinara, odnosno da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Posle saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima kao i da li će tužilaštvo tražiti da mu se odredi pritvor,

Da podsetimo, Saša Mirković i Milena Trajković uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara, odnosno da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Milena Trajković se osnovano sumnjuči da je  izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke dok je Saša Mirkovič osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio M. T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Takodje,  protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i Dragana Paunović, kao i Mirkovića podnete krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalski klub „Timok“ iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za „Timočka TV i radio“, iskorišćavanjem svog položaja u FK „Timok“ zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK „Timok“ sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio“ novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik S. M., iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK „Timok“, a „Timočkoj TV i radio“ i „Beoton R“ pribavili imovinsku korist.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

five × 3 =