Knjaževac: Tribina o ekonomskom osnaživanju žena

0

Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac organizovala je tribinu na temu “Ekonomsko osnaživanje žena”.

U knjaževačkom Domu kulture danas je održana tribina “Ekonomsko osnaživanje žena”. Bila je to prilika da se sa gošćama iz Užica razmene iskustva i kroz razgovor otkriju sličnosti i razlike kada je o ekonomskim problemima žena reč.

“Problemi su nam veoma slični. Ono što je važno je da smo čuli da ovde postoji spremnost da se problemi rešavaju, da se ide napred i da se napreduje”, kaže Marina Tucović, članica Tima za ekonomsko osnaživanje žena Ženskog centra Užice.

Tribinu je organizovala Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac i namera je bila motivacija i pomoć ženama da same ili uz pomoć zainteresovanih strana započnu svoj posao.

“Danas smo čule odlične primere kako mi odbornice možemo da sarađujemo sa našim sugrađankama i kako njihove prebleme da implementiramo kao temu u Skupštini i dođemo do nekih ideja koje su korisne za sve nas”, smatra Jasna Mihajlović, koordinator Ženske odborničke mreže Knjaževac.

Tribina je završena organizovanjem razgovora po fokus grupama. I ova aktivnost Ženske odborničke mreže Knjaževac deo je Inicijativa ženske odborničke mreže koja se realizuje kroz projekat”Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim odborničkim mrežama”.

„Imamo mnogo toga zajedničkog, a najvažnija je dobra volja da se problemi rešavaju i da se napreduje“, poručile su gošće iz Ženskog centra Užice.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

sixteen − 11 =