Knjaževac: Raspisani novi konkursi za poljoprivrednike

0

Opština Knjaževac raspisala je konkurse za dodelu subvenicija za podizanje višegodišnjih zasada voća i za podsticajna sredstava za jačenje udruženja iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Opština Knjaževac raspisala je i konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za jačenje postojećih udruženja u oblasti poljoprivrede. Subvencionisaće se proces konverzije i sertifikacije organske proizvodnje, podizanje i zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, organizovanje zajedničkog nastupa na tržištu, kao i uređenje prodajno – izložbenog prostora u većim gradovima.

Sredstva će biti iskorišćenja za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za kupljeni sadni materijal voća u iznosu od 80 odsto od vrednosti investicije, a najviše do 80.000 dinara.

Konkursi su objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs), a detaljanije informacije mogu se dobiti u Agenciji za razvoj, koja se nalazi u ulici Cara Dušana 19 (telefon 019/731- 256). Konkurs je otvoren je do 16. oktobra.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

thirteen + two =