Knjaževac: Paraglajderi na Tupižnici

0

Paraglajding klub Knjaževac, proteklog vikenda bio je domaćin trećeg kola Paraglajding lige Srbije. Učestvovalo je 11 devojaka i mladića iz zemlje i regiona.

Foto: pixabay.com

Na jedrenje padobranom sa Tupižnice stiglo je manje učesnika nego što su organizatori očekivali, ali to nije umanjilo uspešnost takmičenja.

“Imali smo 11 učesnika i jedan takmičarski dan. Drugi je otkazan zbog meteo uslova. Bilo je dobro. Na trci je pobedio takmičar iz Bosne i Hercegovine, a čast devojaka branila je Tijana iz Vršca,“ kaže Marko Prvulović iz Paraglajding kluba Knjaževac.

Zadatak je bio da se preleti četrdesetak kilometara i stigne do Bovana.

“Trka je išla od Tupižnice preko Rtnja i Sokobanje do Bovana, nekih četrdesetak kilometara. Dvojica su uspela da završe trku“, dodaje Marko.

U Knjaževcu ima i planina i uzvišenja sa kojih ljubitelji paraglajdinga mogu ostvaritii svoj san o letenju. Jedan od najboljih terena u zemlji nalazi se na Tupižnici.

“Postoje mesta – može sa Stare planine, iznad Knjaževca, ali je Tupižnica, po mom mišljenju, jedan od najboljih terena u Srbiji“, ističe Marko Prvulović.

Foto: pixabay.com

Treće kolo Paraglajding lige Srbije realizovano je uz podršku Sportskog saveza, Doma učenika srednjih škola i ATV kluba.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

5 × 2 =