Knjaževac: Novčane pozajmice za 42 poljoprivrednika

0

Za korišćenje sredstava rivolving fonda u Knjaževacu prijavio se 101 poljoprivrednik; a odlukom Komisije 15 miliona dinara dobiće 42 korisnika. Ovaj fond je formiran zajedničkim sredstvima opštine Knjaževac i Švajcarske agencije za razvoj, a u sklopu projekta “Razvoj privatnog sektora u južnoj Srbiji”.

Opština Knjaževac i Švajcarska agencija za razvoj formirale su zajednički rivolving fond u sklopu projekta “Razvoj privatnog sektora u južnoj Srbiji” koji realizuje Agencija za razvoj Pčinjeksog okruga “VEEDA”. Fond u prvoj godini raspolaže sumom od 15 miliona dinara i zamisao je da se taj novac deli poljoprivrednicima u vidu pozajmica za unapređenje voćarske i povrtarske proizvodnje.

Nedavno je istekao rok za konkurisanje i prema izveštaju komisije za ocenjivanje pristiglih zahteva, za novčane pozajmice konkurisao je ukupno 101 poljoprivrednik. Komisija je pregledala sve zahteve i bodovala ih, pa je doneta odluka da pojedinačne pozajmice u iznosu od 200 do 600.000 dinara dobiju ukupno 42 poljoprivredna proizvođača. Lista korisnika novčanih pozajmica za unapređenje poljoprivredne proizvodnje objavljena je na sajtu Agencije za razvoj opštine Knjaževac.

 

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

9 + 7 =