Knjaževac: Milan Đokić u Negotinu: Transfer znanja važan za obe opštine

0

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić I Marko Stojanović, pomoćnik predsednika. razgovarali su u Negotinu sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom opštine i Bobanom Stingićem, njegovim zamenikom. Tema sastanka bili su aktuelni i novi modeli saradnje.

Opštine Negotin i Knjaževac lideri su u svojim okruzima kada su u pitanju poljoprivredna proizvodnja i turizam, čulo se na sastanku. Jače povezivanje dve opštine dalo bi još bolje rezultate.
Pozitivan transfer znanja iz jedne opštine u drugu može da unapredi čitavu Timočku krajinu, složila su se dvojica predsednika.

“Povezivanje naših poljoprivrednih proizvođača, udruženja vinara, vinogradara, pčelara, voćara, itekako bi doprinelo da oni imaju jednu bolju, kompaktniju i kompaktibilniju ponudu na tržištu“, istakao je u Negotinu Milan Đokić.

“Mi želimo još više da produbimo saradnju pre svega na poljima gde i jedna i druga opština imaju iste razloge saradnje, tu najviše mislim na turizam i poljoprivredu, a smatram da je Knjaževac daleko odmakao od svih opština u regionu na ovom polju. Sa gospodinom Đokićem imamo zaista izvanrednu saradnju i želimo da učimo od boljih, to nije problem.“ rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Ove dve opštine ne mogu direktno da se povezuju kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje, ali mogu da razmenjuju iskustva i ideje, jer su i Negotin i Knjaževac aktivni kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje, ali i projekti kojima se konkuriše kod drugih finansijskih institucija.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

16 + seven =