Knjaževac: Iz Podruma – vina za celu Srbiju

0

Kompanija Agroprocesing, koja je od pre nekoliko godina novi vlasnik Džervina, vraća ugled ovom proizvođaču koji je imao i na tržištu vina. Revitalizovani su vinogradi i obnovljena proizvodnja u Podrumu.

U Džervinovom podrumu, naslanajjući se na tradiciju dugu gotovo čitav vek, ali uz primenu najsavremenije tehnologije, ponovo nastaju najkvalitenija bela, roze i crvena vina. I to sa sopstevnih plantaža, iz obnovljenih vinograda na Boševu i u Štipini.

“Grožđe se bere isključivo sa naših plantaža, dolazi na prebirni sto, . Nakon toga se mulja, odlazi u presu i nakon toga u sudove koji su od inoksa i imaju kontrolisanu fermentaciju“, kaže Radovan Jović, menadžer Podruma.

Vina iz berbe 2015. godine su prodata. Na tržištu se nalazi prošlogodišnja proizvodnja, a u Džervinu kažu da je grožđe ove godine, uprkos manjku padavina, odličnog kvaliteta.

“Sa plantaže u Štipini ubrali smo 2015. za nekih 30 hiljada litara vina. Početkom 2016. smo krenuli sa prodajom i rasprodali berbu iz 2015. Na tržištu se trenutno nalazi vino iz berbe 2016. Ove godine očekujemo još bolji kvalitet, jer je vreme pogodovalo vinogradu. U planu je proizvodnja do 150 hiljada litara, a širićemo se u skladu sa potrebama tržišta,“ dodaje Jović.

Od nedavno, Džervinova vina mogu se naći u prodajnim objektima najvećih marketa u Srbiji. Uskoro, u njima će uživati i potrošači u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

5 × 1 =