E moji Srbi… mačke li smo?

0

Da li shvatate da kada vas raznese smrt (ubistvo) nekoga koga niste lično poznavali koliko je to alarmanto! to znači da su se osim ljudskosti koja postoji u nama probudili svi instikti ka preživljavanju!!! Mislite o tome!!!! #OliverIvanovic

Nije prošlo ni mesec dana od mučkog ubistva jos jednog od naših retkih vizionara Oivera Ivanovića. Javnost koja se na trenutak zahvaljujući instiktima probudila, već je utihnula. Da li se to uopšte dogodilo? Ko je ubio Olivera? Zašto? Koliko košta život u Srbiji? Pita li se još uvek iko i šta nam to govori o nama samima?

Jbg, crkla komšijina krava, žao mi je al’ idemo dalje, to li je?

E moji Srbi… mačke li ste (kažu da mačke kratko pamte)?

I evo da se ponovim:

16.1.2018. “Današnje mučko ubistvo Olivera Ivanovica me je podsetilo na 12. mart 2003. kada je ubijen Zoran Đinćić. I nije slučajno. Osećaj je bio gotovo identičan: neverica, tuga, mučnina, razočaranje, ubijanje nade, jednom rečju – mrak. Jedina razlika između 2003. i današnjeg dana je to, što je ovaj današnji mrak, sada već dupli (i nisam verovala da može biti jos veci). I opet isto. Retki su bili oni koji su pratili i bar nešto znali o Oliveru Ivanoviću dok je bio živ. Žalosno je to što je u svojoj miroljubivoj, demokratskoj, intelektualnoj političkoj borbi, bez ikakve mrlje, postao prvo žrtva, a onda kada je izašao iz zatvora i nastavio da se bori za Srbe ostao potpuno sam. Naravno njegova današnja bezumna likvidacija pokazuje da su lični integritet kao i istinske ljudske vrednosti potpuno nepoželjne na ovim prostorima. Poruka je više nego jasna.I da, istorija se opet ponovila. Ivanovićevo brutalno ubistvo je ovaj čudni narod izbacilo bar na tren iz težista. Hoće li biti koristi od toga, ne verujem, ali nada umire poslednja. Neka mu je večna slava.”

I moji Srbi…Koliko vredi život u Srbiji? Ko je sledeći? I da, mačke li smo?

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

three × three =