Došlo neko čudno vreme…

0

Doslo neko čudno vreme… Vreme zaborava, vreme tišine.

Idilična atmosfera postala je rutina, dok poneki „drekavac“ na par sati ne poruši procvat i “nezaustavljivi skok u svetliju buducnost”.

Prošla su skoro tri meseca, a nova/stara vlast korača utabanim stazama koje su otvorene još pre 15 godina.

Obećali su nam da će grad izaći iz krize.

Od obećanja smo videli otvaranje “istorijskog”, a znanog, kompleksa Popova Plaža i sređivanje Vanjinog jaza. I ništa više.
Rezultati su oborili sve rekorde:

„Humka“ u centru grada nikada nije bila posećenija. Kolona Bugara uveliko čeka da dođe do centra i napravi neku fotku pored „simbola grada“, brda sa natpisom Grad Zaječar.

Činjenica je da nije sve tako.

Dva puta je sređen natpis “Grad Zaječar”.

Zli jezici govore da je za potrebe natpisa „Grad Zaječar“ gde bi se turisti slikali, plaćeno 90 dinara po sadnici. Do sada je kupljeno oko 900 sadnica, pa vi izračunajte koliko nas je to koštalo!?

Možda bi ova investicija imala smisla, da je grad na Timoku, grad bez problema, ali već je objavljeno u kakvoj je dubiozi grad, pa ovakvi „gimnastičarski“ potezi čelnika grada nisu nikako jasni.

Možda je nas ugao gledanja stanja u Zaječaru pogrešan, možda najbolje ne shvatamo šta vlast radi, ali jedno je sigurno, bolje građanima još uvek nije… Lokali su sve prazniji, mladi i dalje napuštaju grad, stara prijateljstva pojedinaca se opet obnavljaju.

Po starom receptu… Hleba i igara, pa dokle traje(mo)….

Aniri Šalve

 

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

11 − three =