Donacija Nordeusa od 25.000 evra porodilištu u Zaječaru (VIDEO)

0

Zvaničnom primopredajom vredne medicinske opreme u porodilištu u Zaječaru u okviru humanitarne akcije “Bitka za porodilišta” proglašena je velika pobeda!

Ovom prilikom za porodilište u Zaječaru obezbeđen je reanimacioni sto, pacijent monitor sa EKG-om i dva porođajna stola ukupne vrednosti 25. 000 evra.

Direktor Zdravstvenog centra Zaječar dr Miroslav Stojanović zahvalio se donatorima i istakao: “Posebno nam je drago što su zaposleni u kompaniji Nordeus ti koji su odlučivali o tome gde će sredstva biti usmerena i što su među njima i zaposleni poreklom iz Zaječara koji su rešili da pomognu zajednici u kojoj su rođeni i odrasli”.

Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić zahvalio se kompaniji Nordeus koja je prepoznala važnost jedne od najvećih humanitarnih akcija ikada izvedenih naovim prostorma: “Nordeus je pružio veliku podršku za stvaranje boljih, lepših i sigurnijih  uslova za zbrinjavanje, negu i lečenje na mestima nakojima naše bebe dolaze na svet i mi smo im kao nosioci akcije Bitka zaporodilište neizmerno zahvalni. Pozivamo i druge društveno odgovorne kompanije da u skladu sa svojim mogućnostima slede ovaj pozitivan primerkako bismo zajedničkim snagama što pre obezbedili adekvatnu opremu za još12 ustanova.”

Od početka akcije Bitka za porodilišta kompanija Nordeus obezbedila je više od 880.000 evra za nabavku ginekološke, neonatološke i druge neophodne opreme za zbrinjavanje majki i beba u 14 srpskih porodilišta, među kojima su i zaječarsko.

U okviru akcije Bitka za porodilišta do sada je proglašeno ukupno 40pobeda, odnosno toliko porodilišta u Srbiji dobilo svu neophodnu opremu, ukupne vrednosti oko 3 miliona evra.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

three + 19 =