DESET MLADIH POLJOPRIVREDNIKA POTPISALO UGOVORE U KNJAŽEVCU

0

U opštini Knjaževac  deset mladih poljoprivrednika potpisalo je ugovore sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“ o donaciji jaganjaca rase Romanovska, Svrljiška i Vitenberg, a kako bi u  svojim gazdinstvima unapredili razvoj stovčarstva. Vrednost projekta “Divac poljoprivredni fonodovi u opštini Knjaževac“ je 1.800.000,00 dinara.

Jaganjce rase Romanovska, Svrljiška i Vitenberg dobilo je deset mladih poljoprivrednika, koji su učestvovali na konkursu Fondacije “Ana i Vlade Divac“ i opštine Knjaževac. Ovakva podrška značajna je, kako za razvoj ovčarstva na teritoriji Knjaževca, tako i kao pomoć onima koji su poljoprivrednu proizvodnju shvatili kao ekonomski isplativ biznis.

“Odlučio sam da se vratim na selo i bavim ovčarstvom. Mislim da je to najisplativije, jer je sve veća potražnja za mesom ovaca. Radiću na tome da što više razmnožim tu vrstu ovaca – romanovska. Nadam se da ću tri do četiri godine imati stado od 100 do 200 ovaca“, kaže Nenad Jovanović, poljoprivrednik iz Vitkovca.

Opština Knjaževac i Fondaija “Divac“ sarađuju već tri godine, izlazeći u susret potrebama svake porodice, kaže Nada Obradović, ekonomska savetnica u ovoj fondaciji.

“Ovo je treća godina kako smo tu. Nadam se i daljoj saradnji. Izlazimo u susret svakoj porodici i njihovim potrebama. Ove godine, opština Knjaževac se opredelila za razvoj stočarstva. Akcenat je bio na Romanovski ovcama“.

Predsednik opštine Milan Đokić skrenuo je pažnju mladim poljoprivrednicima i na konkurs za  podsticajna sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i pozvao ih da na njemu učestvuju kako bi proširili svoju proizvodnju.

Vrednost projekta “Divac poljoprivredni fonodovi u opštini Knjaževac“ je 1.800.000 dinara, a ugovore je potpisalo desetoro poljoprivrednika.

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

20 + thirteen =