Četvoro uhapšeno zbog malverzacija u javnim nabavkama

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Zaječar, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba u postupcima javnih nabavki.

U sklopu sprovođenja stalnih akcija usmerenih na suzbijanju korupcije, policija je uhapsila Ž. M. odgovorno lice SPC „Timok“, B. S. funkcioner grada Zaječara, Z. J. odgovorno lice privrednog društva „AD Put“ i I. V. odgovorno lice privrednog društva „Betoneks“.

Oni se terete da su, u periodu od 2013. do 2015. godine, izvršili više zloupotreba u postupcima javnih nabavki koje su sprovedene za potrebe Gradske uprave u Zaječaru i na taj način oštetili budžet ovog grada za ukupan iznos od 3.637.514 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biće privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Zbog postojanja osnova sumnje da je, takođe, izvršio krivično delo zloupotreba u postupcima javnih nabavki, krivična prijava biće podneta i protiv bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, S. M., koji se, zbog prethodno podnetih krivičnih prijava, već nalazi u pritvoru.

Izvor: zajecaronline.com

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

18 − six =