Susreti etno udruženja

0

Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije “Tradicijom u Evropu“, jedanaesti po redu,  biće održani 3. i 4. decembra, najavilo je Udruženje za negovanje tradicije “Izvor“.

Prema rečima predsednice “Izvora“ Ljiljane Mihajlović ove godine na Susretima će nastupiti predstavnici etno – udruženja iz 25 gradova Srbije, kao i gosti iz opštine Čuprene u Republici Bugarskoj.

Sajam se otvara u 9:00 časova, kada dolaze izlagači, a svečano otvaranje je u 12:00 časova u velikoj dvorani Doma kulture. Imaćemo našu modnu reviju, kao i reviju iz Aleksinca. U Društvenom klubu biće izložba obrednih peškira i obrednih hlebova. Učestvuju sve osnovne škole, koje pripremaju i demonstraciju običaja vezanih za slave, svadbe, Božić…Nagradićemo najlepše peškire u kategoriji dece i odraslih. U nedelju u 11:00 časova, učenici Osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar“ izvešće program “Da se ne zaboravi“. Posebno bih naglasila učešće učenika Tahničke škola se odseka turistički tehničar, koji su pripremili kompletan štampani materijal i biće vodiči na sajmu, u Muzeju i na usluzi učesnicima Susreta, kaže Ljiljana Mihajlović02

Podeli sa prijateljima

Leave A Reply

12 − one =